info - regiokoorversie16

Luistert  U even  naar 't Regiokoor ?
webbeheer Pim v.d.Berg

info

In 1995 gonsde het door de Krimpenerwaard, er zou behoefte zijn aan een gemengd koor met als doel  het  licht populaire  genre
Pim en Stien van den Berg namen het initiatief en plaatsten een advertentie in de regionale   bladen .
Medeoprichters Jennie Borsje ,  Pie en Kees den Boer zetten hun schouders onder de taak een koor van de  grond te tillen.
Het overtrof ieders verwachting.
Op 11 november 1996 kon het koor officieel worden opgericht:   ‘t Regiokoor.
Binnen twee jaar was het 240 zangers / zangeressen rijk , komende uit de hele  Krimpenerwaard
Een combo, dat het koor  permanent begeleidt werd gevormd.
Dit alles onder leiding van de dirigent Robbert van Sterkenburg die ook de nummers  arrangeert.
We  hebben  de luxe van een eigen geluidsinstallatie.
De oorspronkelijke opzet om alleen Nederlandstalig te zingen is inmiddels drastisch  gewijzigd. Engels - Duits en Italiaans    zijn toegevoegd aan het repertoire
Een concert met Paul de Leeuw  is onvergetelijk. En ons viel ten deel een muziekprogramma   te  openen in het nieuwe Luxor theater te Rotterdam
Regelmatig treden wij op
   vrijdagavond 11 november 2016 gaven wij ons jubileumconcert.
                                                20 jaar bestaan, op de dag nauwkeurig !
Het concert was een "reis door de tijd" waar een groot aantal liedjes die vanaf het begin zijn gezongen, ten gehore werden gebracht. De sfeer in de zaal was gezellig en iedereen was enthousiast.
het Cabauws Weteringkoor verzorgde na ons optreden een mini concert en bracht de zaal zo in de stemming om het concert in een geweldig feest  te laten eindigen.
Om 1 uur ging iedereen met een goed gevoel huiswaarts.
Zaterdag 24 september : De uitgaansdag van het 20 jaar oude  koor . 't REGIOKOOR

Door het bestuur  was een zeer gevarieerde dag georganiseerd,die begon met een busreis naar Veenendaal.

Daar stond de koffie met heerlijke gebak klaar.
Na een half uur genieten werd de reis vervolgd naar de Rijnkade in Arnhem.
Ingescheept werd op een  klaarliggend passagiersschip. Al varend naar Lobith-Tolkamer was er een gezellige onderlinge sfeer  en na de uitgebreide lunch was het op het zonnedek mede door het mooie weer voor iedereen genieten                                                                                       .
In Lobith stonden onze chauffeurs met hun bussen weer klaar om naar Doesburg te gaan,alwaar in een grote nostalgische stal een feest werd gevierd met zang, dans ,lekkere drankjes en een geweldig diner.
Om half acht was het uit met de pret en werd de terugreis naar Lekkerkerk aanvaard. Een topdag was de algemene reactie.
Fotos vindt U onder de knop  foto albu